Lachen om een verkoudheid…

15

okt

Het is herfst, soms een beetje winter al. Onze weerstand is weer aan de oppervlakte aan het komen om ons te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Maar soms heb je wat extra hulp nodig om een dreigende verkoudheid te lijf te gaan. Chinese geneeskunde heeft hier een hele goed werkende oplossing voor, die ook uit te voeren is voor ons westerlingen 🙂 . Zodra ik voel dat ik wat rillerig word en wat meer met mijn nek ga draaien en wat meer vermoeid voel, ga ik onder een warme douche staan, met de straal op mijn nek/schouder (acupunctuurpunt dm 16). Ik blijf er staat tot ik een beetje ga transpireren. Vervolgens afdrogen en een heerlijk kop gemberthee drinken ( had ik al klaargezet….).

                                                          IMG_0373          
Vervolgens ga ik lekker een paar uur onder de wol, terwijl ik lekker warm blijf. Volgende dag: klaar. Weer fit. En om fit te blijven doe ik de yoga oefening zittende voorover buiging en de ademoefening waarbij ik afwisselend mijn linker en mijn rechter neusgat dicht hou: dit leer je op de les. En qigong oefening volgens deze link: https://www.youtube.com/watch?v=i3noqRBgxWM     

De yoga en qigong lessen zijn in Breda. Tevens is er ook yoga te volgen in Terheijden en Zevenbergen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Nu in Breda en Zevenbergen 1 maand gratis proefles. Na deze maand kun je besluiten om je in te schrijven! Een maand gratis ontspanning, wie wil dit nu niet….

Tot ziens op de les,

Hartgroet Lian

 

2 reacties - Lachen om een verkoudheid…

 • monique
  Reply okt 17, 2015 at 1:51 pm

  Bedankt voor de anti-verkoudheidstips!
  Wat de ademoefening betreft met afwisselend linker-en rechter neusgat dichtknijpen, hoe begin je ook alweer?
  Fijn weekend!
  Groetjes,Monique

  • Lian Kools
   Reply okt 18, 2015 at 6:34 pm

   Hallo Monique,
   Bedankt dat je de moeite hebt genomen om mijn blog te lezen. Je begint met uitademen door je rechter neusgat, inademen door rechts, uitademen door links, in door links, etc.
   Adem ze, je zult je snel beter voelen! Hartgroet Lian

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *