Oren en je gezondheid…?

28

okt

ezeloren

Wat hebben oren met je gezondheid te maken…Om daar weer achter te komen heb ik deze  vakantie nodig gehad. Eindelijk heb ik weer eens tijd om heerlijk te lezen. Ongegeneerd, een hele tijd achter elkaar. Om er dan achter te komen, dat mijn lijf dat nu ook weer niet zo’n goed idee vond. Met pijn in mijn heupen weer opstaan. Mijn yoga en qigong oefeningen braaf gaan doen. Maar mijn heupen dachten daar toch anders over…Wat nu. Contact gezocht met mijn lerares: de oplossing, zo simpel……masseer je oren, telkens als je eraan denkt…..( dat ik er zelf niet opgekomen ben….grote blinde vlek..duhh).

De achterliggende gedachte is: je oren zijn verbonden met je hele energie systeem, ook die van de heupen. Maar ze hebben een grote voorliefde voor de energie van de nieren. Die energie van de nieren voedt de botten…( ook die van je heupen). We gaan de winter in en dat is de tijd die bij de  nier energie hoort. Door je oren met je vingers te masseren, knedend, knijpend, groter maken, naar boven trekken, weer naar beneden trekken, versterk je je hele energie systeem. Met mijn heupen gaat het weer veel beter….Gewoon aan mijn oren blijven trekken, gaan we goed de winter in…Nu maar hopen dat het geen ezelsoren worden….Mag thuis uitgeprobeerd worden…. 🙂 

Tot ziens op de les!

 

 

 

3 reacties - Oren en je gezondheid…?

 • melanie
  Reply nov 11, 2015 at 7:25 pm

  Wat een mooie en inspirerende tekst.
  Het is een goed geheugen steuntje van wat we in de les hebben gezien !
  En ezelsoren zijn ook schattig hoor 😉

  Danku Lian !

 • Genees je Wijzer
  Reply dec 18, 2015 at 4:22 pm

  Erg leuk geschreven! Wij hebben een platform met veel nieuws en blogs over allerlei ontwikkelingen in de alternatieve geneeswijzen. Vindt u het misschien interessant om een gastblog op onze website te schrijven? Het zou een mooie aanvulling en inspiratie kunnen zijn aanvullend op onze kennisbank over yoga ( zie http://geneesjewijzer.nl/yoga ). Uiteraard kunnen we daarbij naar u verwijzen. We horen het graag.
  Hartelijke groet, Stijn (redactie Genees je Wijzer)

 • Ingrid
  Reply sep 30, 2016 at 9:19 pm

  Bij het lezen van bovenstaand verhaal – en ook tijdens de les – kreeg ik ineens een flashback naar een paar jaar geleden, toen ik mijn verjaardag in Italië vierde: ik werd daar beurtelings aan mijn rechter- en aan mijn linkeroorlel getrokken, evenzoveel keren als ik die dag lentes telde. “Porta fortuna” (brengt geluk”), zeiden ze. Niet alleen gezondheid dus, maar ook nog eens geluk 🙂
  In ieder geval is die oormassage van Lian een eye-opener!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *