Xingfu en mijn rugzak…

03

jan

Xingfu en mijn rugzak…

In Breda dooft het feestgedruis weer uit. Het nieuwe jaar is begonnen. Tijdens zo’n kerstvakantie kriebelt het altijd bij mij om uit te zoeken waar mijn rugzak in de zomervakantie naar toe gaat. Maar over welke rugzak heb ik het dan? De rugzak met vakantiespullen, of de rugzak waar al mijn andere bagage in zit…? Zo’n nieuw jaar, wat blanco voor me ligt….Yoga in het Nieuws…Yoga is HOT ( letterlijk en figuurlijk). Ik kijk weer naar mijn eigen rugzak: vol waardevolle kennis en wijsheid, al die yogaoefeningen en qigong oefeningen die al eeuwen lang worden toegepast. Alle kennis en wijsheden van mijn leraren, mijn leerlingen…..Neh…deze rugzak is geen vakantie rugzak. Maar een waarin al mijn gereedschap zit om alle uitdagingen van het nieuwe jaar het hoofd te bieden. Want meer dan ooit is ontspanning en ontspannen bewegen en het overbodige loslaten nodig. Alle aannames, waarin ik ben gaan geloven, maar die me verre van ontspanning brengen…die hoop ik niet meer mee te sjouwen…Ik neem datgene mee dat me dichter brengt bij Xingfu: Happiness, vreugde!

Maak ook nieuwe ervaringen voor jouw rugzak….tot ziens op de les!

Hartgroet Lian

2 reacties - Xingfu en mijn rugzak…

 • pia
  Reply jan 9, 2016 at 9:21 am

  vreugde en ontspanning: beter voornemen kun je je niet wensen!

 • Aukje
  Reply jan 11, 2016 at 11:25 pm

  Loslaten …
  Happiness …
  Woorden die voor mij bij elkaar horen, denk ik…
  Een nieuw jaar…ook ik ga ervoor !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *