Lawaai…en dan?

09

sep

Lawaai…en dan?

                    star-668346__180                Stress komt in vele vormen.

Als ik me gestrest voel ( ik ben net een gewoon mens.. :-P) ,  merk ik dat vaak als eerste dat ik me ga irriteren aan geluiden. Heb jij dat nou ook?

Dan hoor ik die brommer langs scheuren ( waar hij eigenlijk niet mag rijden..ook dat nog) en dan blaft die hond wel erg lang…

Als jij dat nu ook merkt, dan kan het zijn dat je energie van je nieren niet zo lekker stroomt. Dat geeft gemakkelijk irritatie voor geluiden, een gevoel van minder zelfvertrouwen en onzekerheid/ angsten. Ook meer spanning in je rug is mogelijk, die, als je er niets aan doet ook verder kan gaan naar pijn in de rug en/of je knie.

Daar kan je zelf het volgende aan doen:

 • Je kunt je oren masseren: je neemt je oorschelpen tussen duim en wijsvinger en je kneedt gewoon beide oren. Je zult pijnlijke plekjes tegen komen: daar is de energie vastgelopen. Als je rustig wat langer kneedt ga je merken dat het snel beter wordt. Vooral je oorlellen niet vergeten. Oren hebben te maken met de energie van de nieren. Door ze te masseren help je die energie beter te gaan stromen.
 • De wiegende beweging: sta rechtop, beide voeten op schouderbreedte (recht). Je knieen licht gebogen. Je handen op je heupen. Maak een holle rug en terwijl je recht voor je uit kijkt, til je je hielen op…je staat op je tenen. Vervolgens rol je over je voeten, je spant je buikspieren aan en maak een bolle rug, til je tenen op: je staat op je hielen. Wieg rustig op deze manier 3 minuten naar voor en achter, over je voeten. Maak je geen zorgen over je evenwicht…dat komt al oefenend goed…!
 • Ga zwemmen, douchen.. je doucht je spanning weg en je energie van de nieren houden van water
 • lekker vis eten, prima!
 • Qi shower oefening doen, waarbij je je spanning en slecht stromende qi/ energie weer goed laat stromen….Deze oefening leer je op de les!

Hoe ga jij om met lawaai? Laat het eens weten op lian@xingfubreda.nl.. wellicht kan ik weer een idee krijgen voor nog betere oefeningen…

Tot ziens op de les!

2 reacties - Lawaai…en dan?

 • monique
  Reply sep 29, 2016 at 7:27 pm

  Ben meteen m’n oren roodgloeiend gaan masseren, Lian!

 • Lian
  Reply sep 29, 2016 at 9:53 pm

  Helemaal goed Monique! Succes met je rode oren! Je kunt ook nog je nierstreek warm wrijven en die warmte meenemen naar voren, naar je buik!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *