Lente 2021….

25

feb

Lente 2021….

Met het Chinese nieuwjaar is volgens de Chinese kalender de lente 2021 aangebroken. Deze kalender volgt meer de natuur – terwijl volgens onze westerse kalender, het nieuwjaar ( nieuwe begin) midden in de winter valt…
Met het begin van het jaar van de Os, yin metaal jaar, zijn we nog niet uit de situatie van vorig jaar, met de uitbraak van Covid-19 en alle maatregelen van dien.

Vorig jaar heeft me ook mooie inzichten gebracht:
– dat ik, door het gepush van een leerlinge – toch in staat ben om online les te geven.
– en nog belangrijker: dat ik door al mijn oefeningen niet alleen een internet verbinding kan maken, maar ook een hart – tot hart verbinding.
Het doet me oprecht plezier om met zoveel mensen online oefeningen te doen. Ik geloof dat iedereen die verbinding wel voelt.

En daar gaat het dit jaar over: verbinding.
Door alle maatregelen gestuurd, is het nu niet de verbinding met de ander, maar gaat het over de verbinding met jezelf! Wie je echt bent, achter alle aannames, verwachtingen, cultuur en opvoeding….: Wie ben je echt, op ziels – niveau.

En ik merk dat yoga en qigong me hierbij veel helpen.
Ook al gaat het gepaard met zoveel innerlijk verzet: ik wil gewoon weer mensen live lesgeven en ik wil ze aanraken…
Op dit moment brengen de maatregelen met zich mee dat ik nog meer – tijdens de oefeningen – mezelf – wie ik echt ben – mag “aanraken”.
Vrij mag worden in wie ik echt ben.
Voor mij gaat het dit jaar hierover…En niet over de vrijheid ( van buitenaf) krijgen om weer een kop koffie op een terras te kunnen drinken. Maar leren voelen hoe vrij zijn – om mezelf te zijn – van binnen verder ontdekt kan worden.
De huidige situatie is voor iedereen moeilijk en nieuw. Mijn hart gaat vooral uit naar de jonge gezinnen, met 2 (thuis) werkenden en kinderen…We komen allerlei spookbeelden tegen. En als we die bewust worden, komen ze in het Licht te staan, en zijn het niet langer spoken meer…
Maar ik merk dat ik oh zo gemakkelijk weer terug val in mijn oude (lp) groeve, mijn oude denken.
Maar deze tijd gaat om vernieuwing…!

Er zijn – vanaf 2019 – veel mensen afgehaakt van de lessen. En dat is ok. Een aantal hebben een andere weg te gaan. Een aantal waren op leeftijd. En anderen kunnen deze nieuwe weg nog niet zien. En dat is ook goed.
Het maakt de weg vrij voor nieuwe mensen. Die nieuwsgierig zijn naar die nieuwe tijd en die het werk willen doen om zichzelf te willen leren kennen, via de oude oefeningen van yoga en qigong. Deze wijsheid is Universeel en al lang niet meer van de Chinezen of mensen uit India. De oefeningen worden regelmatig aangepast en geüpdate aan de moderne mens en de huidige tijd.
Ze helpen ons beter te ontspannen, je beter staande te houden te midden van alles, betere en heldere keuze te maken, beter te ademen. En meer inzicht te krijgen in wie je echt bent!

En om dat voor meer mensen mogelijk te maken, heb ik besloten om de Zoom-lessen van woensdag avond 19.30-20.30u te blijven doen, ook als we weer live mogen.
Ik wil het mogelijk maken dat mensen met een gezin, op een zo gemakkelijk mogelijke manier een uur kunnen hebben met heilzame oefeningen.
Voordelen:
je kunt ze vanuit je eigen, veilige omgeving doen,
je kunt thuis, bij de kinderen blijven
er gaat geen tijd meer verloren aan reizen en een parkeerplaats zoeken
als het weer het toelaat, doe je je oefeningen in je eigen tuin
de lessen helpen je om minder te denken, meer contact te hebben met de wijsheid van je eigen lichaam
je kunt je lessen volgen met je eigen partner, vriend, vriendin, zus, broer, buur…etc
je hoeft niet in de buurt van Breda te wonen….

Laat me, via een mail weten dat je mee wilt doen. Je bent vrij om 1 les te proberen. De lessen zijn zeer thematisch…het ene thema resoneert wellicht niet met je, dan is er altijd de volgende week, met een ander thema.
Voor degenen die al op les zijn bij mij verandert er niets. Maar wellicht ken je wel iemand voor wie deze lessen een uitkomst zouden kunnen zijn…stuur ze deze blog, of mijn email adres: lian@xingfubreda.nl
Ik zie je weer op de les! Bedankt voor je tijd en je aandacht….
Hartegroet Lian

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *