Een Oeps….Uitglijer….

30

jan

Een Oeps….Uitglijer….

Gisteren had ik een “oeps moment…een echte uitglijer” ; gelukkig niets gebroken, alleen een toch wel een lichtelijk beschadigd ego.

                             

Heb jij dat ook wel eens – dat je je voor je ko…/hoofd wil slaan…..?

Zo’n moment had ik tijdens een avondles….: een leerlinge vertelde me enthousiast  dat ze een kennis van vroeger had gesproken. Een wetenschaps-man, een soort professor. En toen ze vertelde dat ze yoga deed, zei hij dat hij dat 30 jaar geleden al was gaan doen. Omdat hij zo druk was in zijn hoofd.… Hij vroeg haar: ” Wat voor soort yoga doe je?” En toen kwam het….het oeps moment..oh hemel….! Zij antwoordde:” Oh, dat weet ik niet, we doen geloof ik zomaar wat, en ook een beetje qigong…” De hele groep lag in een lachstuip:” We doen zomaar wat….”

Op dat moment begreep ik dat ik verzuimd had om duidelijk te maken wat voor een prachtige vorm van yoga we doen. Hatha Yoga is een oude vorm van oefeningen, die weldadig zijn voor lichaam en geest. Ha betekent zon en Tha betekent maan, als verwijzing naar werken met aanvullende tegengestelden, als de in- en uitademing. Yoga betekent zoveel als: juk – de verbinding maken, de oefeningen zijn bedoeld als een discipline.

Mijn les:

Mijn leerlinge haastte zich duidelijk te maken dat het haar om de ervaring gaat! Het maakt haar helemaal niet zoveel uit wat het betekent…. Ze ervaart steeds een weldadige rust en soepelheid, een ontspannend en helend effect van de oefeningen!

En met deze fijne uitspraak zijn we  verder gegaan met de les… Een Oeps moment- en weer een ervaring en les rijker! “Ik ben weer blij met de tekenen op de weg”….

Wil je ook deze ervaring?

Benieuwd naar meer rust en een soepel ontspannen lichaam en geest..? Ga voor die ervaring naar https://xingfubreda.nl. 

En wellicht vind ook jij  deze mooie ervaring van rust en soepelheid! Tot ziens op de les!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *