Yoga en vertrouwen…

12

jun

Yoga en vertrouwen…

XINGFUBREDA

Even een uitleg wat voor mij yoga en vertrouwen met elkaar te maken hebben…:

Lang geleden:

Ik ben aan yoga begonnen, nadat andere sporten me helemaal niet meer bevielen. Ik heb jarenlang gezwommen. maar omdat ik helemaal niet met competitie bezig was, werd me dat niet in dank afgenomen en kon ik gaan….Daarna kwamen de vechtsporten. Maar ik raakte steeds geblesseerd. Daar werd ik ook niet vrolijk van….Toen ik in de  de Gouden Gids ( sorry…) ging zoeken kwam ik bij de Y uiteindelijk uit op yoga…Hmmm, eens proberen….Ik weet nu nog welke kleren ik aan had naar mijn eerste les….en wat mijn eerste oefening was…..Op een vreemde manier heeft deze les zo’n indruk gemaakt.  Na 1 maand heb ik aan de betreffende yogalerares gevraagd of ik niet wat vaker mocht komen. Ik was 17 jaar en ik ging al snel zo’n 3x per week naar de les. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit met veel plezier naar de les ging. Maar er was iets in mij, zo’n diep vertrouwen dat yoga goed voor me is, dat ik steeds maar weer naar de les ging. Ook nadat deze lerares overleed en ik andere leraren kreeg, bleef dat intense vertrouwen.

Lesgeven:

Vele leraren verder loods ik nu zelf mijn drukste doeners en mijn actiefste denkers naar rustiger vaarwater. Intens dankbaar voor het vertrouwen wat ze me geven. Ik heb zoveel vertrouwen dat jij ook leert ontspannen, vrolijk en gezond te zijn. Ook mijn lessen ontwikkelen zich steeds – mede onder invloed van de rijkdom van de lessen die ik krijg. Vaak fijne lessen, en sommige raken me waar ik eigenlijk niet geraakt wil worden. Maar in mij zit een inmens vertrouwen dat yoga me helpt een beter, soepeler, sappiger en blijer mens te zijn. En anderen te inspireren om ook hun liefde en geluk te voeden. Yoga is nu zo’n deel van mijn leven. Superdankbaar dat ook qigong mijn leven rijker maakt. Top dat ik dit met zoveel mensen mag delen!!!! Ooit, lang geleden kwam er op mijn 1e les: 1 persoon….”Never give up….”, zoals mijn qigong leraar Joachim ( https://www.stuhlmacher-joachim.de )me altijd voorhoudt…

Tot ziens op de les!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *