Qigong zou niets voor mij zijn….uhhhh?

27

sep

Qigong zou niets voor mij zijn….uhhhh?

p1060463Deze foto is een klein stukje van de DAI MAI qigong. Mijn vriendin heeft me geholpen om de huidige foto op mijn website ( http://xingfubreda.nl), met de “boeventronie” te gaan vervangen door een vrijgelaten exemplaar…:).

Tijdens het foto’s maken hebben we ook een video gemaakt van die daimai, helaas gedraaid en het lukt me niet om hem te roteren.. 😥 , vandaar deze foto. Maar terwijl we bezig waren zei ze tegen me: “Die qigong…dat zou nu helemaal niets voor mij zijn…” Alleen als ze een burn out zou hebben. En waarom dan niet?…. Omdat ik me zo snel verveel en alles in me gilt: DOOOOOOR……

En dat, lieve mensen, is nu precies de reden waarom qigong zo goed is voor ons! We gaan alsmaar dooooor, op naar de volgende prikkels en weer naar de volgende en als de prikkels op zijn, maken we er zelf nog wel een drama. Innerlijke rust is er niet meer, sterker nog; ons brein is zo gefocust en verslaafd aan Het Volgende en nog meer. Het huidige moment….ze ( de mensen…) krijgen er de kriebels van. Verstilling is in deze tijd zo vreemd. Het met aandacht vertraagd bewegen kennen we helemaal niet, laat staan dat we iets voelen van de energie die beter zou gaan stromen…nog zoiets vaags…

Maar dag na dag leren voelen, tot rust komen in de beweging, cultiveert je qi/ je energie. En op een dag merk je; He, ik voel me echt wel beter nu, sterker, minder gemakkelijk uit het veld te slaan. Ik slaap beter, maak betere keuzes… ( eet beter..) En vanaf die dag ga je nog gemakkelijker beginnen aan je oefeningen. Zoals mijn leraar zegt: “Eerst oefen je je qi, en later oefent je qi jou….”

Tot ziens op de les

Je mag liken/ delen….. 🙂 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *